סכסוכי שכנים בבית משותף

תדריך לתביעות בפני המפקח על רישום מקרקעין
מידע כללי באשר לאופן הגשת תביעה בפני המפקח, הנושאים והסמכויות

תדריך לאזרח /ית בענין דיון בסכסוכים בפני המפקח על רישום המקרקעין מבוא הוראות הדין החל על סכסוכים כנ"ל כלולות בחוק המקרקעין, התשכ"ט – 1969 ותקנות המקרקעין (ניהול ורישום), התש"ל – 1969 כפי שתוקנו מעת לעת . כללי המפקח דן בסכסוכים הקשורים לבתים הרשומים בפנקס הבתים המשותפים וכן בסכסוכים הקשורים לבתים שאינם רשומים בפנקס הבתים המשותפים
בית לענין זה הינו מבנה שיש בו שתי דירות או יותר. תקנות סדרי הדין האזרחי, התשמ"ד – 1984 חלות, בשינויים המחוייבים על סדרי הדין בסכסוכים הנשמעים בפני המפקח.
3. המפקח דן אך ורק בסכסוכים הבאים: · השתתפות בעלי דירות בהוצאות הדרושות לאחזקתו התקינה של הרכוש המשותף, ניהולו והבטחת השירותים לפי דין או נוהג. · סכסוכים בין בעלי דירות לפי תקנון המצוי שבתוספת לחוק המקרקעין. · סכסוכים בין בעלי דירות לפי התקנון המוסכם של הבית המשותף נשוא הסכסוך. · סכסוכים בין בעלי דירות בדבר הסגת גבול מצד בעל דירה לגבי דירה אחרת, או לגבי הרכוש המשותף ( תביעה זו אפשר להגיש גם לבית משפט השלום). · סכסוכים בין בעלי דירות בקשר להרחבת דירה. · סכסוכים בין בעלי דירות בקשר למתקנים משותפים אחרים לרבות התקנת מעלית. · התקנת כבלים בהתאם לסעיף 6 כ"ט לחוק הבזק. · התקנת צלחות לוין בהתאם לס' 6 נח' עד סעיף 6 סב' לחוק הבזק.

כבעל דירה לגבי סכסוכים נחשב גם מי שמחזיק בדירה מטעם בעל הדירה, וכן חוכר ו/או חוכר משנה לתקופה העולה על 25 שנה. 4. המפקח רשאי לדון בסכסוכים אך ורק על סמך תביעה שהוגשה אליו כדין ולאחר תשלום האגרה שנקבעה בתקנות בתי המשפט (אגרות), התשל"ח – 1987, ואין הוא רשאי לתת ייעוץ משפטי או לשמוע טענות שלא במסגרת דיון המתנהל לפניו כדין. 5. עובדי לשכת המפקח על רישום מקרקעין רשאים לספק בעניינים הנ"ל מידע המוגבל לעניינים טכניים ולהבהרות פרוצדורליות בלבד, הקשורות בהגשת תביעה, ללא כל תוספת פרשנות. אין הם רשאים לתת כל ייעוץ או הסברים מהותיים. יעוץ, הדרכה והכוונה ניתן לקבל בכל סניף של האגודה לתרבות הדיור ו/או אצל עו"ד. 6. כל פנייה בענייני סכסוכים תיעשה רק במזכירות, ואין לפנות אל המפקח במישרין.


אופן הגשת התביעה


התביעה תוגש בלשכת המפקח שבה רשום הבית המשותף שנתגלע בו הסכסוך. בתביעה יצויינו הפרטים הבאים: · שמו, מספר זהותו, כתובתו המלאה ומספר טלפון של התובע ומען להמצאת מסמכים המיועדים לתובע. · שמו, מספר זהותו ומענו של הנתבע. · תיאור תמציתי של הבית המשותף שבו נתגלע הסכסוך:
כתובת הבית, מספר גוש וחלקה, מספר המבנים בבית, מספר הדירות בכל מבנה, מספר הכניסות. · תיאור העובדות שעליהן מסתמך התובע: · בתביעות כספיות (סעיף 58 לחוק) יש לצרף פירוט של החוב הנתבע לתקופת התביעה לפי סוגי הוצאות וחודשים וכן פירוט חלקו היחסי של הנתבע בכל הוצאה והוצאה. · נימוקי התביעה לרבות נימוקים משפטיים. · הסעד שמבקש התובע.

כתב התביעה יהיה חתום ע"י התובע ואם התובע הוא הנציגות ע"י חברי הנציגות ויוגש בשני העתקים ועותק נוסף עבור כל נתבע. אל התביעה יצורפו המסמכים הבאים: · נסח רישום הדירה או הדירות נשוא הסכסוך. · התקנון – כאשר התביעה מבוססת על תקנון מוסכם בין בעלי הדירות. · פרוטוקול מאסיפת בעלי הדירות בדבר מינוי נציגות, כאשר התביעה מוגשת ע"י הנציגות, וכן החלטת האסיפה הכללית על שיעור ההשתתפות בהוצאות של בעלי הדירות. · פירוט שטחה של כל דירה נשוא הסכסוך וסך כל שטחי הדירות בבית – בסכסוך לפי סעיף 58 לחוק המקרקעין (לגבי תביעות כספיות בדבר אחזקה וניהול של הרכוש המשותף בבית שטרם נרשם כבית משותף).

התביעה תישא כותרת כתב תביעה ותוגש מודפסת על גבי צד אחד של הגליון בלבד.


כתב הגנה


· נתבע שנדרש בהזמנה לדין להגיש כתב הגנה, יגיש תוך המועד הנקוב בהזמנה.. · בכתב ההגנה יציין הנתבע את כתובתו להמצאת מסמכים והזמנות. · כל טענת עובדה בכתב התביעה שלא הוכחשה בכתב ההגנה במפורש, רואים אותה כטענה שמודים בה. · כתב ההגנה ישא כותרת כתב הגנה ויודפס על גבי צד אחד של הגליון בלבד. · כתב ההגנה יוגש ב- 2 עותקים ועותק אחד לכל תובע.

אגרה האגרה זהה לאגרה שיש לשלם בגין תובענה אזרחית בבית משפט השלום, על פי תקנות בית המשפט (אגרות). לא תתקבל תביעה אלא אם שולמה בעדה אגרה. עובד הלשכה שנתמנה לכך יעיין בתביעה ויקבע את גובה האגרה ואופן תשלומה. שיעורי האגרות מתעדכנים בהתאם לעדכונן בתקנות בתי משפט (אגרות)יש לברר בעת הגשת ההליך את שעור האגרה המעודכן. האגרה משולמת על ידי שובר תשלום או לפי הדרכת מזכירות הלשכה.

10 תגובות על “סכסוכי שכנים בבית משותף

  1. שלום רב
    אני שוכרת דירה בבניין משותף החל משנת 2009.
    במשך השנים וכאשר חברי הוועד הואילו ופרסמו דוח שנתי לגבי הוצאות והכנסות שמתי לב לכך שנעשה שימוש בתשלומי הוועד השוטפים גם לקניית עציצים, התקנת מצלמות ועוד'. מבדיקה עם עו"ד הבינותי כי הוצאות אלו חלות על בעלי הדירות ולא על השוכרים והגבייה אמורה להיות בנפרד.
    כאשר ביקשתי התקזזות יור הוועד דאז סרב.
    בעיה נוספת : במשך כשלושה חודשים לא היו שירותי ניקיון בבניין . התשלום החודשי נשאר כשהיה וכשביקשתי קיזוז , לא נענו לבקשתי.
    מדי שנה אני מבקשת לראות את ספרי ההוצאות וההכנסות של הוועד אך הוועד מסרב בתוקף
    רציתי לדעת האם אני יכולה להגיש תביעה לתביעות קטנות ואם כן למי בדיוק.
    תודה מראש

  2. אני מציע שתנסי להגיע להסדר מול בעל הדירה (כיוון שלמעשה התשלומים הנ"ל הם על כתפיו) ובמידה ולא תגיעו להסכמה תוכלי לתבוע אותו.

  3. שלום

    המזגן של השכן מטפטף על המזגן שלי והרעש מפריע לי לישון בלילה, השכן נתבקש לסדר את המפגע והוא מסרב, האם אפשר לתבוע על סכסוך מסוג זה בבית משפט לתביעות קטנות ?

    תודה

    1. לא בטוח שביהמ"ש לתביעות קטנות יסכים לטפל בתביעה כזו, כיוון שמדובר בסכסוך בין שכנים. אפשר לנסות, לפעמים ביהמ"ש לתביעות קטנות מסכים לדון במקרים של סכסוכי שכנים. ראה לדוגמא פסק דין של תביעה קטנה בעניין סכסכוך שכנים.
      כמובן אפשר להגיש תביעה למפקח על המקרקעין (אפשרי דרכנו, לשם כך יש לפנות אלינו בעמוד צור קשר).
      מכל אופן, במקרה כזה כדאי להתקין על המזגן שלכם גגון משופע או פשוט לקבע על המזגן משטח סופג, כגון ספוג, שירכך מאוד את הרעש מפגיעת הטפטוף במזגן.

  4. שלום
    אנחנו חיים בבית משותף עם עוד שכן מלמטה ועוד שכן שצמוד אלינו. השכן הצמוד אלינו העביר לבעלותנו עוד 80 מטר שלא הופיעו בטאבו/הסכם עד כה.
    השכן מלמטה החליט שכל השטח שייך לו (ולא חצי חצי כמו שאר השטח הצדדי) . הוא חונה בתוך השטח הזה למרות שאף אחד לא חתם לו כדי שיוכל לקבל את ההיתר, והשאיר את הבניה הקודמת כדי שזה ישמש לו כמחסן – בגדול עושה מה שבא לו. מה ניתן לעשות?

  5. שלום
    שכן בבנין ממול מרפסת הכביסה שלו בדיוק מול החלון של החדר שלי עושה רעש בשבתות שם מוזיקה בטלפון בשעות מוקדמות על הזמן שומעים צעקות זורק זבל המחלון פעם אחת שכנה מהבנין העירה לו ואז הוא התחבא בבית . פעם אחת תפסתי אותו עם מוזיקה ביום שבת מוקדם בבוקר ואמרתי לו שהם הוא לא מפסיק הוא יקבל תביעה, וגם ניסתי להזמין לו משטרה אבל פעם אחת לא באו בפעם השניה אמרו להגיש תלונה . וגם הדירה שאני גרה היא בשכירות ולבעל הדירה יש עורך דין שמטפל בדירה האם אפשר לפנות אליו? יש משהו שאפשר לעשות ? ואם אפשר לתבוע גם את ההורים שלו למרות שהוא לא קטין כי הוא גר איתם בבית והם לא עושים שום דבר כדי לעצור את זה ?

  6. אני גרה בבניין מגורים משותף עם עוד 15 דירות מזה כ7 שנים הקומה האחרונה סובלת מנזקי מזג האוויר ורטיבות שחוזרת כל חורף מחדש, רוב הדיירים מסרבים להשתתף בהוצאות לאיטום הגג.
    לאחר בקשות חוזרות שלנו לשלם ולקחת חלק באיטום הגג דבר המסכן גם את בריאות הדיירים ובנוסף מדובר בחיים ברמת חיים ירודה,חום בקיץ וקור אימים בחורף, אשמח לקבל יעוץ האם אלי לתבוע את הדיירים?

  7. אם הגג הוא משותף (ולא פרטי של בעלי הקומות האחרונות), וזהו המצב בדרך כלל, אזי ניתן לתבוע את נציגות הבית המשותף ו/או את בעלי הדירות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי תאהב/י גם

הגשת תביעה קטנה באינטרנט

פשוט

שלושה שלבים פשוטים מלווים בהנחיות והסברים המותאמים לפרטי המקרה שלך

מהיר

מאפשר הגשת תביעה תוך מספר דקות וכולל אפשרות לצירוף קבצים

זול

חוסך זמן וטרחה. עיבוד, בקרה, הפקת מסמכים וצרופות והגשתם לבית המשפט